Продукти: (за 6 порции)
• 1 млада пуйка /около 1,5 кг/ с дреболиите
• 1,5 ч.ч. ориз
• 1/2 к.ч. стафиди
• 1 к.ч. олио
• черен и червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пуйката на парчета, осоляваме ги от всички страни, а след това ги запържваме в сгорещеното олио, отново от всички страни.
Наливаме гореща вода, колкото да покрие парчетата, прибавяме ситно нарязаните дреболии, кото предварително сме попарили за 5 мин във вряща подсолена вода. Посоляваме, ако е необходимо, поръсваме с черен пипер и варим 1 час на умерен огън.
Изсипваме ястието в тавичка, прибавяме оризът, стафидите, червения пипер, 2-3 с.л. олио и 1 к.ч. гореща вода. Печем в умерена фурна. По време на печенето на няколко пъти разбъркваме. Малко преди да извадим ястието, поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...