Кулинарни рецепти » Пиле с ориз в гювече

 Пиле с ориз в гювече

Продукти:

• 1 малко пиле
• 100 г ориз
• 3/4 кофичка кисело мляко
• 50 г краве масло
• 4 яйца
• 1-2 глави лук
• 1-2 моркова
• 2 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме пилето и го слагаме във вряща подсолена вода. След като заври, прибавяме лука и морковите, нарязани на кубчета. Изваждаме пилето, щом поомекне, обезкостяваме го и го нарязваме на малки парченца.

В бульона сваряваме ориза, като спазваме съотношението 1 част ориз - 3 части вода. Смесваме месото от пилето с ориза, посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер. разбъркваме и разпределяме в гювечетата. Във всяко гювече слагаме по малко масло.

Разбиваме яйцата с киселото мляко, брашното и малко сол. Със сместа заливаме гювечетата и ги запичаме в предварително загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало