Кулинарни рецепти » Мариновано пилешко с гъби и лук

 Мариновано пилешко с гъби и лук

Продукти:

• 1 кг пилешко филе
• 2-3 глави лук
• 400 г гъби
• 4 с. л. сухо бяло вино
• сока от половин лимон
• 3-4 с. л. ситно нарязан магданоз
• 1 с. л. босилек
• 2 с. л. горчица
• 2-3 големи скилидки чесън
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета (като за шишчета). Смесваме в купа горчицата, виното, сока от лимона, олиото, босилека, счукания чесън, магданоза, сол и черен пипер и много добре разбъркваме.

Мариноваме месото в тази смес за около 20 минути. Нарязваме гъбите на едро (по-малките оставяме цели), а лука – на полумесеци. Добавяме ги към месото, разбъркваме добре и изсипваме заедно с маринатата в плик за печене.

Завързваме плика, надупчваме го с нож на няколко места и го поставяме в съд за печене. Печем около час и половина във фурна, загрята до 200°С.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало