Кулинарни рецепти » Баница с късмети

 Баница с късмети

Продукти:

• 1 кг брашно
• 1 яйце
• 1 с.л. олио
• 1 ч.ч. хладка вода
• 2 с.л. оцет
• 1/2 ч.л. сол
• 125 г краве масло

За плънката:

• 4 яйца
• 1/2 ч.ч. брашно
• 300 г сирене
• 1/2 ч.л. сода
• 1/4 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

В дълбок съд слагаме всички продукти за тестото без маслото. В продължение на 15-20 мин месим еластично тесто, до появяването на мехурчета. Намазваме с олио и го оставяме да престои 30 мин, след което го разделяме на 3 части, а всяка от тях още на три.

Точим парчетата на кори с големината на десертна чиния, всяка намазваме с разтопено масло и ги слагаме по три една върху друга. Не мажем най-горната кора. Така приготвените три купчинки оставяме в хладилника да стегне маслото.

След като оставим последната купчинка, вадим първата и я разточваме на кора с големината на дъното на тавата, в която ще печем. Оставяме я да изпръхне 10 мин и размазваме по нея плънка. Навиваме на руло и я подреждаме в тавата, която сме намаслили.

Така постъпваме и с останалите парчета, като преди да ги навием, слагаме увитите в целофан листчета с късмети, както и дряновото клонче. Печем до зачервяване в предварително загрята умерена фурна. Изключваме фурната, напръскваме баницата с вода, след десетина минути я изваждаме и я увиваме с чиста кърпа, за да поомекне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало