Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 яйца
• 200 г натрошено сирене
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата. Прибавяме олиото, натрошеното сирене, киселото мляко със содата, солта и брашното.
Разбиваме добре и изсипваме сместа в намаслена тавичка. Печем баницата в умерено загрята фурна. Поднасяме я с айран.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...