Кулинарни рецепти » Вита баница с извара

 Вита баница с извара

Продукти:

• 1 кг брашно
• 400 г извара
• 250 г масло
• 500 мл вода
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

От брашното, малко сол и 1 и 1/2 ч.ч. вода омесваме твърдо тесто, което разточваме на листа. Всеки лист поръсваме с разтопеното масло и подсолена извара, навиваме на руло и поставяме в тавичка, намазана с масло.

Баницата печем при умерена температура. След изваждането й от фурната, поръсваме със смес от 2 с.л. запържено масло и 1 чаша вода и покриваме с кърпа. Поднасяме, след като се охлади.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало