Продукти:
• 250 г сирене
• 1 пакетче краве масло
• 2-3 с.л. смлени орехови ядки
• 1 скилидка чесън
За овалване:
• ситно нарязан магданоз
• смлени орехови ядки
• счукан ким
• черен пипер
• печен сусам
Начин на приготвяне:
Разбиваме размекнатото масло на пяна заедно с настърганото сирене. Прибавяме счукания чесън и смлените орехови ядки, които предварително сме препекли. Разбъркваме добре сместа и я оставяме на студено, за да стегне.
Оформяме малки топчета, които разделяме на три части. Едната част овалваме в ситно нарязания магданоз, втората – в ситно смлените орехови ядки, а третата – в смес от ситно смлените и запечени орехови ядки, счукания ким и червения пипер. Държим готовите топчета на студено, до поднасянето им.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...