Кулинарни рецепти » Мезе от шкембе с чесън

 Мезе от шкембе с чесън

Продукти:

• 800 г телешко шкембе
• сокът от 2 лимона
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. краве масло
• черен пипер, магданоз, сол
• 1 ч.ч. оцет за измиване на шкембето

Начин на приготвяне:

Натъркваме шкембето отвън и отвътре със сол и оцет. Измиваме го в няколко води и го накисваме за 2 часа в студена вода, към която сме прибавили оцета.

Измиваме го отново, слагаме го в тенджера под налягане и заливаме с 2 ч.ч. студена вода. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 1 час.

Нарязваме свареното шкембе на ивички и го подреждаме в плато. Поръсваме го със сока от лимоните и прибавяме счукания с малко сол чесън. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Заливаме с горещото масло и украсяваме с клончета магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало