Продукти:
• 4 агнешки бъбрека
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 2 глави лук
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• лимонов сок, черен пипер, сол
• 1 ч.ч. оцет за накисване на бъбреците
Начин на приготвяне:
Разцепваме бъбреците по дължина, измиваме ги, почистваме ги от ципите и ги киснем в продължение на 20 мин в смес от оцета и 1 ч.ч. студена вода.
Отново ги измиваме и начукваме с дървено чукче. Пускаме ги в студена вода, слагаме водата на огъня да заври и варим около 30 мин.
Изваждаме бъбреците, нарязваме ги на филийки и ги нареждаме в плато за сервиране. Поръсваме с черен пипер и покриваме с нарязания на тънки ивички лук. Заливаме с разтопеното масло, което сме разбили с лимоновия сок. Посоляваме на вкус и поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...