Продукти:
• 1 телешко шкембе
• 300 г телешки език
• 200 г сланина
• чесън, магданоз
• черен пипер, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Бланшираме езика и сланината за 5 минути във вряща вода. Нарязваме ги на тънки филийки и ги нареждаме върху разстланото шкембе. Поръсваме с наситнения магданоз, счукания чесън, черния пипер и сол.
Шкембето заедно с плънката завиваме на руло, стягаме го здраво с конец и го варим в подсолена вода. След като изстине, нарязваме рулото на филийки. Поднасяме го залято със счукан чесън, разбъркан с оцет и сол.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...