Продукти:
• 500 г солена херинга
• 2-3 глави лук
• 2-3 кисели краставички
• 2-3 кисели ябълки
• 1 дафинов лист
• 1 ч.ч. прясно мляко
• черен пипер, лимонов сок
Начин на приготвяне:
Заливаме солената херинга със студена вода и я оставяме да кисне едно денонощие. След това я отцеждаме и я подреждаме в чиния.
Върху рибата нареждаме нарязаните на дребни парчета ябълки, краставички и лук. Прибавяме дафиновия лист, заливаме с прясното мляко и поръсваме с лимонов сок и черен пипер.
Оставяме да престои няколко часа в хладилник.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...