Продукти: (за 4 порции)
• 1 телешки мозък
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. зехтин
• 1 –2 с.л. горчица
• 1 лимон
• 4 твърдо сварени яйца
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме мозъка с хладка вода, която сменяме на няколко пъти. Внимателно отстраняваме ципата и го сваряваме в подсолена вода заедно с магданоза и главата лук. Нарязваме го на филийки, които подреждаме в голяма плитка салатиера.
Изваждаме жълтъците на яйцата и ги пасираме. Разбиваме горчицата и зехтина, прибавяме лимоновия сок, пасираните жълтъци и подправяме със сол и черен пипер.
Заливаме мозъка с приготвения сос и украсяваме със стръкчета магданоз и нарязаните на тънки филийки белтъци.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...