Продукти: (за 6-8 порции)
• 2 свински крачета
• 500 г свински език
• 500 г сварени свински кожички
• 2-3 кисели краставички
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 връзка корени за супа
• 1 глава лук
• 1-2 с.л. оцет
• олио, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме със студена вода езика и добре почистените крачета и ги сваряваме. Обелваме езика, докато е горещ. Обезкостяваме крачетата, нарязваме на ситно месото, смесваме го с кожичките и го подправяме със сол и черен пипер.
Сваряваме нарязаните на парченца зеленчуци в прецедения и подсолен бульон. Повторно прецеждаме отварата.
Към месото прибавяме наситнените краставички и нарязаните на парченца яйца. Разбъркваме сместа, слагаме я в съда, в който ще желира и я заливаме с изстиналия бульон. Желираме в хладилник.
Обръщаме пачата в голяма плитка чиния, нарязваме я на парчета и я заливаме със смес от олио, оцет и ситно нарязан магданоз. По желание може да прибавим и счукан чесън.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...