Кулинарни рецепти » Желирана торта от 3 вида месо

 Желирана торта от 3 вида месо

Продукти:

• 600 г месо от свински бут
• 600 г месо от телешка плешка с кост
• 4 пилешки бутчета без кожа
• 4 моркова
• 6 г желатин
• 1 глава лук
• 1 стрък праз
• половин глава целина
• 10 стръка магданоз
• 1 дафинов лист
• 1 клонче мащерка
• 12 зърна черен пипер
• морска сол

Начин на приготвяне:

Разтваряме желатина в малко студена вода. Обелваме и измиваме лука, праза, целината и морковите. Смесваме магданоза, дафиновия лист и мащерката.

Слагаме свинското и телешкото месо в тенджера заедно с морковите, разрязания на 4 лук, праза на колелца и целината. Прибавяме подправките и 1 с.л. морска сол. Заливаме всичко това с 1,5 л вода.

След като заври, намаляваме огъня и оставяме да къкри 1 час. Добавяме пилешките бутчета и оставяме да ври още 30 минути. След като всичко е сварено добре, прецеждаме бульона.

Оставяме месата да изстинат и ги обезкостяваме, като отстраняваме всякакви тлъстини и сухожилия. Нарязваме месото и морковите на кубчета. Останалите неща няма да ни трябват за ястието, което приготвяме. Вземаме форма за кекс и слагаме в нея кубчета месо и моркови.

Кипваме отново бульона. Прибавяме бавно разтворения желатин и разбъркваме. Прецеждаме отново през фина цедка. Оставяме да изстине.

Заливаме кубчетата месо и морковите с бульона. Покриваме формата за кекс с найлоново фолио и я слагаме в хладилника за 6 часа.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало