Кулинарни рецепти » Желирана бяла риба

 Желирана бяла риба

Продукти:

• 1 бяла риба
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1/2 ч.л. оцет
• 20 г желатин
• 5 зърна бахар
• 5 зърна черен пипер
• 2-3 дафинови листа
• 10 маслини
• 2-3 кисели краставички
• 1 сварено яйце
• 1/2 к.ч. олио
• 300 мл рибен бульон
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Варим бялата риба заедно с нарязаните моркови, целина, дафиновия лист, черния пипер, оцет, сол и бахар. Изваждаме сварената риба и я обезкостяваме.

Намокряме съд с форма по желание и го намазваме с разтворения желатин. Когато се сгъсти леко, нареждаме моркови, краставички, нарязани различно, листенца магданоз и разполовени маслини. Доливаме още малко желатин.

Нареждаме нарязаната на парченца риба, като между тях слагаме от зеленчука, врял с рибата, и накълцаното на дребно твърдо сварено яйце. Отгоре заливаме с останалия желатин и оставяме да се втвърди.

Обръщаме върху голяма чиния и след известно време махаме формата. Така приготвената риба сервираме залята със сос ревигот - майонеза, разбъркана с наситнено твърдо сварено яйце, магданоз и горчица.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало