Продукти:
• 200 г брашно
• 200 г захар
• 200 г орехи
• 200 г стафиди
• 4 яйца
• 1 бакпулвер
• кората от 1 лимон
• малко лимонов сок
Начин на приготвяне:
Бием яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме пресятото с бакпулвера брашно на части.
В гевгир набрашняваме стафидите и нарязаните на не много ситно орехи, за да не паднат на дъното на сладкиша. Прибавяме ги в тестото заедно с настърганата лимонова кора и лимоновия сок.
Намазняваме и набрашняваме формата, в която ще печем. Печем в предварително загрята умерена фурна. Този десерт е подходящ за Бъдни вечер.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...