Продукти:
• 1 кг брашно
• 4 яйца
• 1 пакетче краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 25 г мая за хляб /колкото кибритена кутийка/
• 1/2 к.ч. захар
• 1 щипка сол
За сиропа:
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. вода
• 1/2 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Размиваме маята с малко брашно в 3-4 с.л. мляко и я оставяме да втаса. От брашното, втасалата мая, млякото, захарта, яйцата и солта омесваме средно меко тесто. Оставяме го да втаса. После отново го месим като сипваме по малко от разтопеното масло, докато тестото поеме всичката мазнина.
Разстиламе питата в намаслена тавичка и я оставяме на топло да втасва. Щом изпълни тавата, слагаме питата да се пече в умерено загрята фурна. Изваждаме готовата пита, изчакваме да изстине и я заливаме с горещ сироп, който сме приготвили от захарта, канелата и водата.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...