Продукти: (за 4-5 порции)
• 2 ч. ч. нахут
• 500 г картофи
• 500 г лук
• 2 ч. ч. смлени орехи
• 1 ч. л. черен пипер
• 1/2 ч. л. канела
• 3 с. л. олио
Начин на приготвяне:
Сваряваме нахута и го изчистваме от люспите. Сваряваме картофите, обелваме ги и заедно с нахута ги смиламе в месомелачка. От получената смес омесваме малки питки с диаметър 5-6 см.
Нарязваме лука на филийки, запържваме го до розово и добавяме орехите, черния пипер, канелата, 1 к. ч. топла вода и сол. Разбъркваме добре и от получената плънка поставяме върху питките.
Завиваме питките на топка, обвиваме всяка поотделно в тензух и ги варим в подсолена вода, докато изплуват нагоре. Топките се сервират обвити в тензуха.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...