Продукти:
• 300 г галета
• 100 г захар
• 150 г маргарин
• 500 г къпини
• 1с.л. лимонов сок
• 50 г пудра захар
• 30 г орехи
Начин на приготвяне:
Запържваме половината захар и галетата в маргарина, като бъркаме непрекъснато. Посипваме къпините с останалата захар, добавяме чаша вода и загряваме на слаб огън.
Смесваме двете части и с лъжица ги прехвърляме в съда за сервиране. Изстудяваме за няколко часа. Поливаме с лимонов сок, смесен със пудра захар и посипваме със счукани орехи.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...