Кулинарни рецепти » Пържени ябълки

 Пържени ябълки

Продукти:

• 1 кг ябълки
• 200 г брашно
• 2 ч.ч. вода
• 2 ч.л. ликьор
• 1 к.ч. кристална захар
• 2 белтъка
• пудра захар
• 1 ванилия
• сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Избираме хубави ябълки, изваждаме сърцевината им, обелваме ги и ги нарязваме на кръгчета. Оставяме ги да престоят около 30 мин в дълбок съд със кристалната захар и 1 ч.л. ликьор.

Разбъркваме брашното с 2 ч.ч. вода, останалия ликьор и щипка сол, когато сме разбили добре сместа, прибавяме белтъците, които сме разбили на сняг с малко пудра захар. Потапяме всяко ябълково кръгче в сместа и пържим сгорещено олио, докато добие златист цвят.

Изваждаме изпържените ябълки с решетеста лъжица и ги поръсваме с пудра захар, която сме размесили с ванилията. Сервираме ябълковите кръгчета топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало