Кулинарни рецепти » Пържени ябълки

 Пържени ябълки

Продукти:

• 1 кг ябълки
• 200 г брашно
• 2 ч.ч. вода
• 2 ч.л. ликьор
• 1 к.ч. кристална захар
• 2 белтъка
• пудра захар
• 1 ванилия
• сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Избираме хубави ябълки, изваждаме сърцевината им, обелваме ги и ги нарязваме на кръгчета. Оставяме ги да престоят около 30 мин в дълбок съд със кристалната захар и 1 ч.л. ликьор.

Разбъркваме брашното с 2 ч.ч. вода, останалия ликьор и щипка сол, когато сме разбили добре сместа, прибавяме белтъците, които сме разбили на сняг с малко пудра захар. Потапяме всяко ябълково кръгче в сместа и пържим сгорещено олио, докато добие златист цвят.

Изваждаме изпържените ябълки с решетеста лъжица и ги поръсваме с пудра захар, която сме размесили с ванилията. Сервираме ябълковите кръгчета топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало