Продукти:
• 3 кивита
• 1 зелен лимон
• 1 манго
• 1 портокал
• 2 мандарини
• 1 нар
• няколко стръкчета мента
• 1 с.л. захар
• 1 пакет кус-кус
• 2 с.л. масло
Начин на приготвяне:
Обелваме плодовете и ги нарязваме на парчета, прибавяме оронените зърна от нара и поливаме всичко със сока на лимона и портокала. Поръсваме с ванилия, захар и накъсаните на дребно ментови листа. Похлупваме сместа и оставяме за 2 часа в хладилника.
Сваряваме кус-куса, прибавяме маслото и смесваме с плодовете. Украсяваме с листа от мента и сервираме веднага.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...