Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг филе от шаран
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• 1 дафинов лист
• 2-3 зърна бахар
• 6-7 зърна черен пипер
• кора от половин лимон
• 10 бадемчета
• 1 ч.л. оцет
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, които посоляваме, овалваме в брашното и изпържваме в сгорещената мазнина.
Изваждаме рибата и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме брашното, нарязаните морков, целина и корен от магданоз и подправките. Заливаме с 1 к.ч. топла вода и оставяме соса да ври 20 мин.
Прецеждаме, прибавяме нарязаните бадемчета, настърганата кора от лимона и оцета. Варим още 10 мин и заливаме рибата.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...