Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг тлъста риба
• 1-2 кисели ябълки
• 2 моркова
• 1 глава лук
• 1-2 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• 1 ч.ч. бяло вино
• лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, посоляваме и поръсваме с лимонов сок и черен пипер. Оставяме да престои 2-3 часа.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината олио заедно с настърганите ябълки и моркови.
В останалото олио задушаваме рибата 5-6 мин, след което я изсипваме при зарзавата заедно с мазнината. Наливаме виното, прибавяме дафиновия лист, захлупваме и задушаваме още 15-20 мин на слаб огън.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...