Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг риба
• 500 г домати
• 2-3 глави лук
• 4-5 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата, поръсваме я с лимонов сок и посоляваме. Оставяме да престои 2-3 часа.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в по-голямата част от олиото. Прибавяме обелените и настъргани домати и продължаваме да задушаваме.
Сгорещяваме останалото олио. Наливаме 2 ч.ч. топла вода, прибавяме рибата и доматите, посоляваме н вкус и задушаваме отначало на умерен, а след това на слаб огън.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...