Продукти: (за 4 порции)
• 2 по-малки кефала
• 3-4 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 к.ч. олио
• сол
За соса:
• 4-5 домата
• 2 с.л. брашно
• 4-5 с.л. олио
• 1 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата и оставяме да престои 10-15 мин на студено. Измиваме я и я напълваме със ситно нарязания магданоз. Намазваме я с олио и увиваме в алуминиево фолио. Печем 30 мин в умерена фурна, освобождаваме рибата от фолиото и я нареждаме в широка чиния.
Запържваме брашното за соса в сгорещеното олио. Прибавяме обелените и настъргани домати, посоляваме и варим 10 мин на умерен огън. После наливаме млякото, поръсваме с черен пипер, кипваме и отстраняваме от огъня. Веднага поръсваме със ситно нарязан магданоз и заливаме рибата в чинията.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...