Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг речна риба
• 500 г домати
• 1,5 к.ч. олио
• 15-20 зърна черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме по-големите риби на парчета, а по-малките оставяме цели. Посоляваме рибата.
Обелваме и настъргваме доматите. Смесваме ги с 2 връзки ситно нарязан магданоз и посоляваме. На дъното на глинено гърне нареждаме част от рибата, слагаме няколко зърна черен пипер и заливаме с доматен сос. Продължаваме по този начин до изчерпване на продуктите. Завършваме с домати.
Наливаме олиото, захлупваме и замазваме капака с тесто. Слагаме гърнето на умерен огън и задушаваме 1 час и 30 мин.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...