Продукти: (за 4 порции)
4 малки скумрии
3-4 с.л. олио
200 г заквасена сметана
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
сокът от половин лимон
сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме главите и перките на рибите, почистваме ги и ги осоляваме.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Щом станат прозрачни, поръсваме червения пипер, капваме малко лимонов сок, слагаме скумриите, захлупваме и задушаваме до омекване.
Накрая сипваме сметаната и готвим още 5-6 мин.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...