Продукти:
• 4 виенски кифли
• 1 кг круши
• 1 ч.ч.+ 2 с.л. захар
• 4 яйца
• 1 л прясно мляко
• 1 ч.л. канела
• 2 ванилии
Начин на приготвяне:
Нарязваме кифлите на кръгчета и ги нареждаме в кръгла тава. Обелваме и нарязваме на тънки филийки крушите, подреждаме ги върху кифлите, поръсваме с 2 с.л. захар и канелата и запичаме.
Разбиваме яйцата с млякото, останалата захар и ванилията. Така приготвената смес изсипвме върху запечения сладкиш и го слагаме да се запече отново до готовост. Готовия сладкиш нарязваме след като е напълно изстинал.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...