Продукти:
• 2-3 по-големи резена тиква
• захар и счукани орехи на вкус
• гъст мармалад от сини сливи
• 3-4 щипки канела
• 1-2 зърна счукан карамфил
• маргарин или олио за намазване на формата
Начин на приготвяне:
Изчистената от семките и добре измита тиква варим с много малко вода. Обелваме кората и пасираме на пюре. Прибавяме орехи и захар на вкус. Получената маса трябва да е гъста и стегната.
В дълбока кръгла форма за кекс, която сме намазнили, настиламе пласт от тази смес. Намазваме със сливов мармалад и покриваме с останалата тиква. Най-отгоре ръсим канелата, разбъркана със счукания карамфил и захар.
Слагаме в хладилника за цяло денонощие, обръщаме в десертна чиния и я нарязваме на парчета като торта.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...