Кулинарни рецепти » Пилаф от миди

 Пилаф от миди

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг миди
• 1 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 3 домата
• 1 ч.ч. бяло вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Остъргваме добре черупките на мидите, измиваме ги и ги задушаваме в олиото заедно със ситно нарязания лук. Когато лукът стане златист и черупките леко се отворят, прибавяме виноно, обелените и ситно нарязани домати, черен пипер и сол на вкус.

Заливаме с 3 ч.ч. вода и варим 15 мин на слаб огън. Щом се изпари половината от водата, прибавяме ориза и варим, докато се изпари и останалата вода. Поднасяме мидите със или без черупките.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало