Продукти:
• 5 яйца
• 150 г захар
• 1 пакетче ванилена захар
• 100 г смлени фъстъци
• 75 г брашно
• 75 г нишесте
• 1 ч. л. бакпулвер
За плънката:
1 пакетче ванилов пудинг
500 мл прясно мляко
100 г захар
250 г краве масло
боя за сладки
Начин на приготвяне:
Разбиваме в дълбока купа жълтъците със 100 г захар до побеляване. Разбиваме белтъците с останалата захар на твърд сняг и ги ароматизираме с ванилията. Съединяваме двете смеси и прибавяме нишестето, фъстъците и пресятото с набухвателя брашно. Разбъркваме хубаво тази смес.
Настиламе тавата, в която ще печем, с намаслено фолио или пергамент. Загряваме фурната на 200°С и с помощта на шприц с широк отвор оформяме половинките яйца. Печем 8 минути и оставяме тестото да изстине във фурната.
Сваряваме ваниловия пудинг в подсладеното мляко и щом изстине, го смесваме с разбитото на пяна мас-ло. Разделяме пълнежа на няколко части и го оцветяваме със сладкарски бои по желание.
Слепваме половинките на яйцата с този крем и отгоре с шприц от масления крем оформяме разноцветни точици или фигурки.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...