Продукти:
• 2 ч. ч. мед
• 2,5 ч. ч. сусам
Начин на приготвяне:
Слагаме меда в съд и го бъркаме на огъня, докато се втечни. Пържим сусама в тефлонов тиган, като бъркаме непрекъснато с дървена шпатула. Прибавяме сусама към втечнения мед и разбъркваме добре.
Вземаме плитък съд, поръсваме го с вода и малко допълнителен сусам и изливаме приготвената смес. Разстиламе сместа, за да обхване цялата повърхност, с мокра лъжица, която непрекъснато потапяме във вода.
Оставяме пастелът да се сгъсти и го нарязваме на парчета. По желание, докато е мек, може да го навием на руло.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...