Продукти:
• 7-8 ябълки
• 100 г пудра захар
• 2-3 щипки канела
• 100 г хляб
• 50 г краве масло
• 100 мл сироп от малини
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките, разрязваме ги на две и отстраняваме семената. Слагаме ги в тиган с разтопено масло, поръсваме със захар и канела и задушаваме на умерен огън, като ги обръщаме от двете страни.
Нарязваме на тънко филии бял хляб и постиламе с тях дъното на намазана с мазнина тавичка. Нареждаме хляб и по стените на съда. Изсипваме сварените ябълки. Покриваме с намаслена хартия и печем в умерена фурна около 30 минути.
Когато хлябът се изпече, прехвърляме в съда за сервиране и заливаме със сироп от малини.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...