Кулинарни рецепти » Варено жито със сухо грозде и орехови ядки

 Варено жито със сухо грозде и орехови ядки

Продукти:

• 1 ч.ч. жито
• 1 к.ч. едро счукани орехови ядки
• 1 к.ч. сухо грозде
• 1/2 ч.л. канела
• захар

Начин на приготвяне:

Заливаме житото с вода, която трябва да е десетина сантиметра над него, и го варим на умерен огън, докато се свари добре /може да се развари/. Завиваме тенджерата с прегъната на две хавлиена кърпа, слагаме върху нея капака и оставяме житото да нацъфти за десетина часа /от вечерта до сутринта/.

След това отново го затопляме и прибавяме ореховите ядки, сушеното грозде и захар на вкус. След като поври 15 мин, отстраняваме тенджерата от огъня. Преди поднасяне разбъркваме житото с канелата и по желание поръсваме със смлени орехови ядки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало