Кулинарни рецепти » Печени “ягодови” ябълки

 Печени “ягодови” ябълки

Продукти:

• 8 ябълки
• 120 г конфитюр от диви (може и градински) ягоди
• 4 с.л. счукани орехи
• 8 ч.л. захар за ябълките
• 2 пакетчета ванилия
• 4 белтъка
• 80 г захар за белтъците

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, разрязваме на половинки и изчистваме семенната част. Нареждаме ги в тавичка и наливаме 100 мл студена вода. Посипваме ги със захар, смесена с ванилия и печем 15 минути в умерена фурна.

Напълваме половината от изпечените ябълки с конфитюр и счукани орехи и захлупваме върху другата половина. Посипваме с разбитите на гъст сняг белтъци и захар и запичаме отново във фурната за 3-4 минути. Сервираме студени.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало