Продукти:
• 500 г брашно
• 4 яйца
• 2 пакетчета краве масло
• 2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 щипка амонячна сода
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• мармалад или течен шоколад за слепване
За крема:
• 1 пакетче краве масло
• зелена сладкарска боя
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме последователно млякото, содите и маслото. Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното. Омесваме средно меко тесто и го оставяме малко да почине. После го разточваме на кори с дебелина 4-5 мм.
Вземаме три кръгли къдрави формички с различен диаметър и с тях изрязваме фигурки от тестото. Нареждаме тестените фигурки в намаслена тавичка и печем в предварително загрята фурна при температура 180°С, докато порозовеят. Оставяме ги да изстинат.
После с мармалад слепваме по три кръгчета с различна големина, така че да наподобяват елхичка. /Вместо мармалад можем да използваме течен шоколад./
Разбиваме размекнатото масло за крема на пяна, оцветяваме го със зелена боя и с шприц украсяваме елхичките в кръг, така че да заприличат на истински.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...