Продукти:
• 4 и 1/2 ч.ч. печени фъстъци
• 2 и 1/2 ч. ч. захар
• 1 и 1/2 ч. л. бакпулвер
• 3 ванилии
• 1 ч. л. канела
• 1/2 ч. л. счукан карамфил
• 5 с.л. брашно
• 4 яйца
• 1 ч. ч. пудра захар
Начин на приготвяне:
Смесваме печените и смлени фъстъци със захарта. Сипваме бакпулвера, канелата, ванилията, карамфила и брашното и разбъркваме. Добавяме яйцата и размесваме добре.
С намазнени ръце оформяме малки топчета и ги овалваме в пудра захар. Намазняваме тавичка, в която редим сладките, поставени в кръгли хартиени формички.
Печем 10-15 минути във фурна, загрята до 180 градуса. Тестото трябва да се отдели от хартийките.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....