Продукти:
• 10 целувки
• 3 стандартни меденки
• 2 големи ореховки
• 2 пакета краве масло
• 3-4 с.л. фъстъчено масло
• 1 к.ч. пудра захар
• по 1 шоколад в различен цвят или глазура за сладкиши
• 4-5 с.л. счукана карамелизирана захар
• кокос или орехи за овалване
Начин на приготвяне:
Оставяме маслото на стайна температура, за да омекне добре, разбъркваме го с пудрата захар и омесваме добре. Натрошаваме меденките, целувките и ореховките. Шоколадите настъргваме на едро ренде.
Всички продукти омесваме добре, като на сладките придаваме желана от нас форма. Може да ръсим с мляко, течна сметана или коняк, докато месим тестото.
Овалваме получените топченца в смлени орехови ядки или кокосови стърготини.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...