Продукти:
• 10 целувки
• 3 стандартни меденки
• 2 големи ореховки
• 2 пакета краве масло
• 3-4 с.л. фъстъчено масло
• 1 к.ч. пудра захар
• по 1 шоколад в различен цвят или глазура за сладкиши
• 4-5 с.л. счукана карамелизирана захар
• кокос или орехи за овалване
Начин на приготвяне:
Оставяме маслото на стайна температура, за да омекне добре, разбъркваме го с пудрата захар и омесваме добре. Натрошаваме меденките, целувките и ореховките. Шоколадите настъргваме на едро ренде.
Всички продукти омесваме добре, като на сладките придаваме желана от нас форма. Може да ръсим с мляко, течна сметана или коняк, докато месим тестото.
Овалваме получените топченца в смлени орехови ядки или кокосови стърготини.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...