Кулинарни рецепти » Хусарски сладки

 Хусарски сладки

Продукти:

• 1 яйце
• 1 пакетче краве масло
• 4 с.л. пудра захар
• 2 ч.ч. блашно
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. настъргана лимонова кора
• 1-2 белтъка /за намазване/
• едро нарязани бадеми /за поръсване/
• плодове от сладко /за украса/

Начин на приготвяне:

Разбиваме добре маслото. Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме разбитото яйце, захарта, брашното лимоновия сок, настърганата лимонова кора.

От сместа замесваме меко тесто, което оформяме на топчета колкото орех. Във всяко топче правим малка вдлъбнатинка, като натискаме с пръст.

Намазваме топчетата с разбит белтък, поръсваме ги с едро нарязани бадеми и ги изпичаме в силна фурна. След изпичането слагаме във вдлъбнатинките плодчета от сладко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало