Кулинарни рецепти » Хусарски сладки

 Хусарски сладки

Продукти:

• 1 яйце
• 1 пакетче краве масло
• 4 с.л. пудра захар
• 2 ч.ч. блашно
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. настъргана лимонова кора
• 1-2 белтъка /за намазване/
• едро нарязани бадеми /за поръсване/
• плодове от сладко /за украса/

Начин на приготвяне:

Разбиваме добре маслото. Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме разбитото яйце, захарта, брашното лимоновия сок, настърганата лимонова кора.

От сместа замесваме меко тесто, което оформяме на топчета колкото орех. Във всяко топче правим малка вдлъбнатинка, като натискаме с пръст.

Намазваме топчетата с разбит белтък, поръсваме ги с едро нарязани бадеми и ги изпичаме в силна фурна. След изпичането слагаме във вдлъбнатинките плодчета от сладко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало