Кулинарни рецепти » Козуначени яйца с цели плодове от сладко

 Козуначени яйца с цели плодове от сладко

Продукти:

• 1 доза козуначено тесто
• 20-25 плода от смокиново сладко
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 ч.ч. галета
• 1 ч.ч. кокосови стърготини
• 4-5 с.л. пудра захар
• 2-3 с.л. гликоза
• 1-2 белтъка
• 1 ванилия
• кристална захар
• мазнина

Начин на приготвяне:

Вземаме смокините от сладкото, овалваме ги в галета, после бързо потапяме в сиропа от сладкото и ги отъркалваме неколкократно в смлени орехови ядки.От тестото разточваме кора, дебела около 5 мм.

Режем от кората правоъгълни парчета, в които слагаме по една смокиня, завиваме добре, имитирайки яйце, като краищата подпъхваме отдолу, за да не се виждат. Леко ги мажем с бития белтък, овалваме със стърготините и изпичаме в умерена фурна.

Някои от яйцата можем да посипем с ароматизирана пудра захар, а други леко да намажем с гликоза и отъркаляме в настърган шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало