Кулинарни рецепти » Канадски ягоди

 Канадски ягоди

Продукти:

• 500 г брашно
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1/2 ч.л. сол
• 6 с.л. захар
• 1 1/2 пакетчета краве масло
• 350 г сметана
• 3 с.л. разтопено краве масло

За гарниране:

• 1 кг ягоди
• 150 г захар
• 250 г сметана

Начин на приготвяне:

В дълбок съд размесваме брашното, бакпулвера, солта и захарта. Нарязваме маслото на парченца и го прибавяме към брашнената смес, като търкаме между дланите, така че да получим грубо пясъчно тесто. Прибавяме сметаната, разбъркваме най-напред с лъжица, а после омесваме с ръце, докато тестото стане гладко.

Разточваме кора с дебелина 1,5 см и с помощта на чаша изрязваме 8 кръгчета с диаметър 10 см. Нареждаме кръгчетата в намаслена тавичка и върху всяко кръгче изсипваме разтопено и охладено масло.

Омесваме останалото тесто, разточваме го на кора с дебелина 1,5 см и изрязваме 8 кръгчета с диаметър 8 см. Слагаме ги върху кръгчетата в тавичката и печем в предварително загрята умерена фурна, докато се зачервят. Изваждаме ги и след като изстинат ги разлепяме.

Слагаме между кръгчетата по 5-6 ягоди, разрязани на половинки и поръсени със захар. След това отново ги слепваме. Най-отгоре върху малките кръгчета слагаме по 3-4 цели ягоди. Преди да сервираме, шприцоваме върху ягодите разбитата със захарта сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало