Кулинарни рецепти » Карамелизирани сладки Сълзица

 Карамелизирани сладки Сълзица

Продукти:

• 200 г захар
• 250 г бутер тесто

Начин на приготвяне:

Поръсваме част от захарта върху масата и разстиламе отгоре тестото. Притискаме го с точилка, за да може захарта добре да прилепне отдолу. Отгоре също поръсваме обилно със захар.

Отбелязваме средата на кората и я навиваме на рула от двата края към средата, така че да се получат две рула. Рулата трябва да прилепнат плътно едно до друго.

С остър нож нарязваме прилепналите рула на парченца с широчина около 1 см. Притискаме всяко парче с шпатула, поръсваме ги със захар и ги нареждаме в леко намаслена тавичка.

Печем в предварително загрята фурна при температура 230°С. След 6 мин обръщаме сладките с шпатулата и печем още 6 мин, така че да се запекат и от двете страни а захарта да се карамелизира.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало