Продукти:
• 2 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. рибен бульон
• 1 к.ч. бяло вино
• 10 печурки
• 1-2 жълтъка
• настъргано индийско орехче
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разтопяваме половината от маслото и запържваме в него брашното. Почти веднага заливаме с бульона и виното. Прибавяме ситно нарязаните гъби, солта, черния пипер, накълцания магданоз и индийското орехче. Слагаме на умерен огън и непрекъснато бъркаме.
Когато сосът започне да се лепи по лъжицата, отстраняваме от огъня. Подправяме с разбитите жълтъци и останалото масло. /По желание можем да прибавим настъргано сирене./ Поднасяме към печени риби.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...