Продукти:
• 2 кисели ябълки
• 2 резена сладка бяла ряпа
• 1 ч.ч. кисела сметана
• 3 с.л. олио или зехтин
• 5-6 гъби от консерва
• 1 с.л. фино горчица
• 1 ч.л. захар
• 1 к.л. сусамов тахан
• 1 главичка лук
• 1/2 лимон
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• сусам
• сол, бял пипер
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките, ряпата и лука и ги нарязваме на ситно. Сипваме малко мляко и леко загряваме, бъркайки енергично, докато получим гладка и пухкава смес.
Разбиваме с пасатор сметаната и към нея добаваме по малко от зехтина, горчицата, нарязаните гъби и останалите продукти. Не спираме да разбиваме, докато не получим гладка и пухкава смес, която овкусяваме и подправяме с лимоновия сок. Всичко размесваме много добре и охлаждаме.
Използваме за заливки на студени и топли предясти, както и за готови смеси от бланширани зеленчуци.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...