Кулинарни рецепти » Сос за макарони

 Сос за макарони

Продукти:

• 3 глави лук
• 1 глава чесън
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 3 с.л. доматено пюре
• 2 буркана белени стелиризирани домати
• 500 г телешка кайма
• 1 1/2 к.ч. олио
• магданоз, джоджен
• черен пипер
• кашкавал или сирене

Начин на приготвяне:

Нарязваме чесъна, лука, морковите и целината много ситно и ги задушаваме в 1 к.ч. олио, докато останат на мазнина. Прибавяме доматеното пюре и ситно нарязаните магданоз и джоджен.

Запържваме каймата в останалото олио, прибавяме задушения зеленчук, доматите и соса от консервите. Варим 2 часа на слаб огън, като от време на време разбъркваме.

При поднасяне на сварените макарони заливаме всяка порция с 2-3 с.л. от този сос и наръсваме с настърган кашкавал или сирене.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало