Кулинарни рецепти » Сос Тартар по немски

 Сос Тартар по немски

Продукти:

• 8 с.л. майонеза
• 6 с.л.кондензирано мляко
• 3 с.л. наситнен зелен лук
• 2 с.л. наситнен магданоз и латинка
• 2 ч.л. каперси
• 1 к.л. фина горчица
• 1 скилидка чесън
• 1 кисела краставичка
• 1 червена или синя слива от компот или от сладко
• 1 щипка захар
• по 1 щипка зелен и бял пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме майонезата с кондензираното мляко, докато получим равномерна каша. Счукваме чесъна, нарязваме краставичката и сливата на ситно и прибавяме останалите продукти.

Обработваме с пасатор, като постепенно прибавяме майонезената смес. Овкусяваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало