Продукти:
• 150 г шунка
• 3 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 250 мл бульон
• 1 бучка захар
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. горчица
• 30 г краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката на дребно и я запържваме в сгорещеното масло. Прибавяме ситно нарязания лук, брашното, бульона, оцета, захарта и сол на вкус. Варим 15 мин на слаб огън, като периодично разбъркваме.
Слагаме горчицата в сосиера и върху нея изсипваме готовия сос. След това леко разбъркваме. Сосът е подходящ печено свинско месо, колбаси и други видове месо.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...