Кулинарни рецепти » Хлебарска гарнитура

 Хлебарска гарнитура

Продукти:

• 1 кг картофи
• 20 малки лукчета
• 1 ч.ч. бульон
• 30 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Варим обелените картофи, докато се полусварят. Запържваме обелените лукчета в маслото. Прибавяме нарязаните на колелца картофи и пържим още 5 мин.

Разстиламе картофите и лукчетата в тавичка, заливаме ги с бульона, посоляваме и запичаме в умерена фурна. Поднасяме гарнитурата топла с печени меса, като нареждаме месото върху нея.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало