Продукти:
• 400 г картофи
• 600 г различни зеленчуци (моркови, грах, зелен фасул, зеле и др.)
• 250 г краве масло
• 3 филии бял хляб
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. бульон
• 10-12 бадема
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги настъргваме на едро ренде. Нарязваме зеленчуците на дребно и ги запържваме заедно с картофите в половината масло. Доливаме малко бульон, захлупваме и варим всичко на тих огън.
Разбиваме яйцата заедно с млякото, прибавяме изпържените в масло кубчета хляб и прецедения и изстинал зеленчук. Подправяме сместа със сол и черен пипер и оформяме с мокри ръце малки кюфтенца. Пускаме ги в подсолена вряща вода и варим 8-10 минути. Изваждаме ги, отцеждаме и ги нареждаме в чиния едно до друго.
Изпържваме галетата в останалото масло, прибавяме няколко ситно счукани печени бадеми, разбъркваме и изсипваме всичко върху кюфтенцата. Поднасяме като гарнитура на месо със сос.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...