Продукти: (за 2 порции)
• 500 г сладководна риба
• 125 г смлени орехови ядки
• 25 г стафиди
• 75 г ситно нарязан лук
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме рибите и ги посоляваме.
Приготвяме плънка от смлените орехи, стафидите, ситно нарязания и леко запържен лук.
Пълним рибите с тази смес, овързваме ги и ги печем в мазнина на умерена фурна.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...